ALTERNATÍVNA LIEČBA


objednávka
kontakt


  úvod  intra  |  účinky intry  |  zloženie intry  |  fibre life  |  nutria  |  calcium  |  moja liečba  

 FibreLife TM

  Prípravok FibreLife je výsledkom rozsiahleho výskumu SPOLOČNOSTI LifeStyles

 a početných laboratórnych testov. Jedná sa o značkovú, 100% prírodné

 vlákninové zmes, ktorá bola vyvinutá spoločnosťou Lifestyles, aby:

 

 - podporovala redukciu a kontrolu váhy

 - znížila mieru nezdravej a nadmerného svačení

 - znížila glykemický index (GI) potravín

 - uchovávala hladinu energie reguláciou krvného cukru

 

 Celosvetový výskum odhalil , že vláknina okrem už preverené schopnosti regulovať

 telesnú hmotnosť a hladinu energie dokáže tiež znižovať výskyt závažných ochorení,

 ako sú srdcové choroby, niektoré druhy rakoviny a cukrovka.

 

 Vláknina je základná živina, ktorá by sa mala objaviť v každom jedálničku. Štatistiky

 bohužiaľ ukazujú, že väčšina ľudí konzumuje menej ako polovicu dennej dávky vlákniny

 odporúčané významnými zdravotnými inštitúciami. Prípravok FibreLife teraz dáva

 distribútorom Lifestyles jedinečnú príležitosť to zmeniť.

 

 Dr Lee Know z inštitútu Live Better Every Day tvrdí, že liek FibreLife je "najúčinnejší

 dostupnú rozpustnú vlákninové zmesí na svete". "FibreLife je cenovo prístupný prípravok

 pomáhajúci zákazníkom Lifestyles pohodlne redukovať telesnú váhu a súčasne ponúkajúce

 zdravotné prínosy jedálnička s vysokým obsahom vlákniny.

 

 " Informácie o výrobku FibreLife a jeho uvedenie do predaja v ČR, Poľsku a SR bude

 aktuálna začiatkom roka 2007.

 

 Čo je to vláknina ?

 Pod pojmom vláknina potravy (dietary fibre) zahŕňame pektíny, hemicelulózy,

 celulózy a lignín.

 

 Vláknina ovplyvňuje predovšetkým:

 1/-náplň čreva

 2/-jeho peristaltiku

 3/-vyprazdňování

 

 Pokiaľ ide o chorobné stavy, balastné látky sa hlavne uvádzali v spojitosti

 so zápchou. Dnes sa s nedostatkom vlákniny spája rad chorôb, predovšetkým

 kardiovaskulárnych a cukrovky. Vláknina zahŕňa viacero zložiek,

 rozdielnych čo do fyzikálnych a chemických vlastností, pektíny, hemicelulóza,

 celulózu a lignín, každá z nich ovplyvňuje metabolické pochody svojím spôsobom.

 

 Hemicelulóza, celulóza a lignín sa pri priechode ľudským tráviacim ústrojenstvom

 prakticky nemenia, pôsobí na:

 1 / procesy trávenia a vstrebávania, najmä minerálnych látok a vitamínov.

 2/-ovlivňuje množstvo a konzistenciu stolice zvýšením obsahu sušiny, v ktorej

 sú prítomné, a obsahom vody, ktorú na seba váží.se rozkladajú takmer úplne

 v hrubom čreve pôsobením črevných baktérií na plyny a prchavé mastné kyseliny.

 

 Pektíny pôsobí na hladinu krvného cukru a ovplyvňujú aj metabolizmus

 lipidov, tj znižujú najmä hladinu cholesterolu v krvi.

 

 Pektíny majú viac metabolických účinkov. Jednou z najdôležitejších vlastností

 pektínov, ktorá sa uplatňuje v látkovej premene tukov, je schopnosť viazať

 žlčové kyseliny.Žlučové kyseliny sa tvoria v pečeni z cholesterolu. Sekrécie

 cholesterolu do žlče, či už ako takého alebo vo forme degradačných produktov,

 tj žlčových kyselín, je hlavný cesta, ako sa cholesterol z tela vylučuje. Za

 normálnych pomerov sa z cholesterolu tvorí denne asi 0,5 g žlčových kyselín,

 teda množstvo, ktoré dopĺňa prirodzené ztráty.Žlučové kyseliny sa dostávajú

 do žlče, žlč do tenkého čreva, kde napomáha emulgovanie tukov. Žlčové kyseliny

 tvoria s fosfolipidy a tukovými látkami malé častice-micely a uľahčujú ich

 rozptýlenie vo vodnom roztoku, štiepenie a vstrebávanie tukových látok.

 Žlčové kyseliny sa vstrebávajú v konečnej časti tenkého čreva a vracajú sa

 portálnej krvou do pečene, kde sú opäť vylučujú do žlče.

 Táto cirkulácia medzi črevom a pečeňou je veľmi rýchla a denne sa uskutočňuje

 obeh: pečeň-črevo-pečeň asi desaťkrát, udáva sa, že pri každom jedle dvakrát.

 To umožňuje mať aj pri relatívne malom celkovom množstve žlčových kyselín,

 ktorých je okolo 3,5 g, stále dostatočné množstvo žlčových kyselín v čreve a

 nerušené trávenie a vstrebávanie tukov. Vláknina tým, že zvyšuje odpad

 žlčových kyselín, zvyšuje degradácii cholesterolu na žlčové kyseliny, aby sa

 tieto zvýšené straty žlčových kyselín uhradili. Mimo to koncentrácia žlčových kyselín,

 vracajúcich sa z čreva portálnej krvou do pečene, ovplyvňuje syntézu exogénneho

 cholesterolu v pečeni.

 

 

 Ďalším veľmi dôležitým účinkom pektických látok je vplyv na vstrebávanie

 a látkovú premenu cukru.

 

 Pektíny majú schopnosť tvoriť s roztokom sacharózy gély. To isté sa deje zrejme

 aj v čreve, keď sa s cukrom požije pektín alebo potravina obsahujúce pektín.

 Z gélov sa cukor vstrebáva pomalšie než z roztoky cukru a to sa odráža

 v hladine krvnej glukózy po požití takejto směsi.Hladina cukru v krvi nestúpa tak

 prudko a tak vysoko, ako po cukre samotnom. Dôsledkom je aj rozdiel v množstve

 uvoľneného inzulínu-na menšie vzostup krvného cukru reaguje normálne organizmus

 menším vzostupom hladiny inzulínu. Táto skutočnosť je veľmi významná, pretože

 inzulín je hormón, ktorý sa nezúčastňuje len na využitie glukózy-znižuje hladinu

 krvného cukru tým, že podporuje jeho odsun do tkanív, ale podporuje v tele i ukladanie

 tukov a ďalšie pochody, ktoré môžu byť pri zvýšených hladinách inzulínu niekedy

 nežiaduce, napríklad pri sklone k obezite, kde zvýšená hladina inzulínu napomáha

 ukladaniu tukových zásob aj pri relatívne menšom energetickom príjme.

 

 Vplyvu vlákniny a najmä pektických látok na metabolizmus cukrov sa už začalo využívať

 v klinickej praxi predovšetkým u chorých cukrovkou.

 

 Odporúča sa u nich zvýšiť v diéte obsah vlákniny a súčasne je pri tom možné zvýšiť

 energetický podiel glycidov na úkor tukovej dávky. Takto zložená diéta napomáha lepšej

 kompenzácii cukrovky nielen pokiaľ sa týka hladín krvného cukru, ale má priaznivý vplyv

 aj na zloženie a výšku hladiny krvných lipidov, ktorých normalizácie sa dnes považuje za

 nevyhnutnú a neoddeliteľnú súčasť kompenzácie cukrovky, pretože chorí s diabetom

 sú zvýšene ohrození cievnymi komplikáciami, ku ktorým zvýšené hladiny krvných tukov

 přispívají.Další skupinou, u ktorej by bolo vhodné zvýšiť obsah vlákniny v diéte, sú osoby

 so sklonom k obezite alebo s už vyvinutou obezitou. Redukčná diéta s vyšším podielom

 vlákniny má väčšiu sýta účinok, pri väčšom objeme zachováva malú energetickú hodnotu.

 Svojím pôsobením na hladiny inzulínu a krvných lipidov, ktoré bývajú u týchto osôb často

 zvýšené, sa uplatňuje priaznivo aj metabolicky.

 

 Celý rad fyziologických štúdií, kedy bola dobrovoľníkom podávala vláknina v podobe

 komerčných preparátov, preukázala, že zvýšený príjem vlákniny vedie k zníženiu hladiny

 celkového cholesterolu, triacylglycerolov a zvýšeniu podielu HDL-cholesterolu.

 

 V priemyselných krajinách, kde sa konzumuje pestrá strava, sú nepravdepodobné obavy,

 že by potraviny bohaté na vlákninu mali negatívny vplyv na celkovú bilanciu minerálnych látok

 a vitamínov. Obavy môžu byť skôr na mieste u skupín s atypickú veľmi nízkou celkovou

 spotrebou, napríklad u starých ľudí alebo skupín s extrémnymi nutričnými zvyklosťami, ako sú

 vegetariáni. Obavy sú nepárne pri spotrebe do 50 g vlákniny / deň, čo je zhruba dvojnásobok

 spotreby bežné vo väčšine priemyselných krajín.

 

 O spoločnosti Lifestyles

 

 Lifestyles je predné celosvetovo pôsobiaca spoločnosť založená na filozofiu sieťového

 marketingu. Ponúka výrobky pre zdravie a zdravý životný štýl, ktoré ľuďom pomáhajú

 žiť lepším životom, každý deň. Lifestyles vyvíja a vyrába prvotriedne doplnky výživy

 z prírodných zdrojov, prípravky pre zdravý jedálniček a redukciu nadváhy a výrobky

 pre starostlivosť o vzhľad a osobnú hygienu, ktoré vďaka svojej sieti nezávislých

 distribútorov ponúka po celej Severnej Amerike, Ázii a Európe. Viac informácií nájdete na

 www.lifesyles.net

NOVINKA !
Zdravá čokoláda

Xoçai
TM

čokoláda, zdravie, masáže, intra









Xoçai
Nuggets™ - čokoládový bonbón

Xoçai Power Squares™ - čokoládový bonbón

 
grander